welkomwie is Alexwatwaarominfoprijzencontact
Prijzen TextAlex

Tarieven:

Voor vertalingen voer ik een starttarief van € 50,-. Dit is ook het vaste tarief voor kleine teksten tot ± 250 woorden. Daarboven bereken ik voor vertalingen € 0,8 tot € 0,12 per woord (afhankelijk van de te vertalen tekst en taal - zie beneden).

Voor correcties en revisies geldt een tarief van € 0,02 tot € 0,05 per woord (afhankelijk van de te vertalen tekst en taal – zie beneden).

Voor spoedopdrachten (aflevering binnen een dag/24 uur) gelden hogere tarieven, hierover wordt vooraf overlegd. Ook avondwerk (opdrachten waarvoor ik tussen 18:00 en 24:00 uur moet werken) en nacht- en/of weekendwerk (waarvoor ik ofwel tussen 24.00 - 08.00 uur, ofwel op zaterdag, zon- en feestdagen moet werken) brengen meerkosten met zich mee.

Voor langere teksten (en/of vaste klanten) kan een korting tot maximaal 10% overeengekomen worden.

Vanaf 1000 woorden (of na 5 opdrachten) 7,5%
Vanaf 10.000 woorden (of bij tenminste 5 opdrachten per maand) 10%

Voor het schrijven van een originele tekst is het vaststellen van een tarief per woord uiteraard niet mogelijk. Daarom geldt hiervoor een uurtarief van €70,-. Het minimumtarief per opdracht is hierbij €120,-. Ook hiervoor kan vooraf een korting overeengekomen worden, bijvoorbeeld bij het verstrekken van meerdere opdrachten.

Als u exact wilt weten wat een artikel, mailing, flyer, vertaling of revisie u gaat kosten kunt u het beste een offerte opvragen.

Hoe komt een offerte tot stand?

De kosten van een project zijn afhankelijk van een aantal factoren, te weten:

  • beschikbare tijd;
  • moeilijkheidsgraad;
  • kwaliteitsniveau;
  • tekstlengte;
  • bron- en doeltaal;

Hoe snel moet de opdracht klaar zijn?

Voor een vertaling van ongeveer 250 woorden heb ik normaal gesproken een uur nodig. Daarna moet de tekst nog tenminste 2 keer zorgvuldig nagelezen worden, en zullen er meestal de nodige correcties moeten worden aangebracht. Het is ook niet altijd mogelijk om direct aan uw opdracht te beginnen. Voor een zo goed mogelijke planning en de best mogelijke prijsstelling is het dus verstandig mij tijdig van (mogelijke) opdrachten op de hoogte te stellen. Als u de tekst zo snel nodig heeft dat ik in de avonduren of in het weekend moet werken, geldt er een nader overeen te komen spoedtoeslag.

Hoe ingewikkeld is de tekst?

Gaat het om een algemene, technische, juridische of medische tekst? Hoeveel specialistische kennis is er voor nodig? Hoe belangrijk is terminologie en consistentie? Hoeveel tijd is er nodig voor het opzoeken van terminologie? Hoe gespecialiseerder de tekst, des te duurder de vertaling.

Hoe lang is de tekst?

De prijs van een vertaling wordt berekend op basis van het aantal woorden waaruit de brontekst bestaat. In Word kan het aantal woorden op eenvoudige wijze geteld worden met de optie "woorden tellen" onder “extra”.

De woordprijs varieert tussen € 0,08 en € 0,12 per woord afhankelijk van de taal, de moeilijkheidsgraad en het volume van de tekst. Voor kleine opdrachten geldt een minimumbedrag van € 50,- per opdracht.

Aanvragen vrijblijvende offerte

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte, stuur mij dan een bericht met daarin de volgende informatie: uw naam, telefoonnummer, de stijl en het doel van de tekst die u geschreven of vertaald wilt hebben (reclamefolder, juridisch, persbericht), de (gewenste) lengte, de manier waarop u de tekst aangeleverd wilt krijgen en de datum waarop u de tekst nodig heeft. Als het om een vertaling gaat kunt u de te vertalen tekst direct als bijlage meesturen, zodat ik u een passende en correcte offerte kan doen toekomen.

Betaalvoorwaarden: 10 dagen na voltooiing van de werkzaamheden/aflevering tekst. 

Vertalingen worden gratis op papier of via e-mail aan- en afgeleverd, mocht u de teksten ook op DVD wensen geldt een meerprijs van €2,- per stuk.

U kunt hier de algemene voorwaarden downloaden.